Acts

Eindejaarupdate 2014

Wat een bewogen jaar, 2014 was misschien wel het drukste jaar sinds de oprichting van Boombox. Een jaar boordevol nieuwe activiteiten, nieuwe vrijwilligers  én een vernieuwd bestuur.

Op verzoek van een groep betrokken Bommelaren organiseerde Boombox begin 2014 diverse activiteiten om aandacht te vragen voor een jeugdsoos.  Met de leegstand van het Orion-gebouw en nieuwe eigenaar van de Poorterij lagen hier concrete kansen. Hiervoor werden commissies opgericht en meerdere opstartactiviteiten georganiseerd voor jeugd tussen de 7 en 17 jaar. Met vijf avonden en in totaal over 200 bezoekers concluderen we dat het aan animo niet schort. Helaas werd dit vroegtijdig afgekapt toen locatie de Kapel (bij de Poorterij) werd gesloten. De ruimte bleek niet goedgekeurd. Jammer, maar veiligheid gaat voorop.  Enkele avonden weken uit naar het Hoekske en Grote Aak, maar de overige events werden geannuleerd.

Helaas was er weinig succes met het vinden van een alternatieve locatie. De soos-initiators blijven doorwerken, denken en lobbyen voor een alternatief. Boombox gaf aan graag weer aan te haken zodra er een concrete locatie is. Wij zijn immers beter in het organiseren van leuke feestavonden, maar al die politiek is niets voor ons ;)

We zouden bijna vergeten dat er natuurlijk ook weer een festival georganiseerd werd. Hierover kunnen we eigenlijk heel lang, maar in het kader van deze update, gelukkig ook kort zijn.
Het was een superfestival! De opkomst was prima, het weer prachtig en de line-up weer een stap vooruit. Naast het langverwachte optreden van Black Bottle Riot, was de afsluiter Louis Windzak Soulband een waar hoogtepunt.

Maar 2014 was ook het jaar van nieuwe mensen! Behalve nieuwe organisatoren speciaal voor de soosactiviteiten mochten we ook veel nieuwe vrijwilligers voor het festival begroeten. We namen in Juni ook afscheid van twee oudgedienden,  Henri Seepers, sinds oprichting vaste kracht, en voorzitter Isaac Puijker (actief sinds het 2e jaar) namen beide afscheid.  Een geschikte voorzitter werd gevonden in Jordy de Vries, al jaren actief binnen de organisatie, maar ook bekend van zijn rol als DJ.

Het eerste wapenfeit van het vernieuwde bestuur was KerstBoombox 2014 in de foyer van de Poorterij.  Hoewel de opkomst wat hoger had mogen zijn kijken we hier terug op een zeer gezellige middag.
Via deze weg willen we iedereen bedanken voor alle support en we hopen jullie in 2015 weer te zien!

Discussie

Nog geen reacties

Drop een reactie

Hoofdsponsor

alle sponsors »


Zoek op topic