Acts

Teuk McGraig

Teuk McGraig

Anders dan de naam doet vermoeden is Teuk McGraig geen soloproject maar een luidruchtig rocktrio uit Den Bosch. Sinds januari 2014 opereert Teuk McGraig in de huidige bezetting die bestaat uit drie, bij tijd en wijle, zwaar ondergewaardeerde, maar altijd doorgewinterde muzikale helden uit de lokale scene.

Drummer Hans Jacobs sloeg eerder een bescheiden plantsoen in stukken bij o.a. The Hufters, Let’s Quit en Supernatural, bassist Jules van Hooijdonk dreunde in het verleden de scheuren in het stucwerk bij Dogfight en Devil’s Playground en zanger/gitarist Harm van Mil speelde eerder in Insert Coin, Trees Lounge, Lemmy’s Louder en trad regelmatig op als singer/songwriter.

De basis voor Teuk McGraig werd gelegd in 2011 toen Hans en Harm elkaar ontmoetten tijdens een festival en besloten de handen muzikaal ineen te slaan. Met de verse bassist wil Teuk McGraig er nu vol tegen aan. Naast dat er door de drie bondgenoten hard gewerkt wordt aan nieuw materiaal blijft de band regelmatig optreden want veel optreden is het belangrijkste doel van de band.

Wat voor muziek maakt Teuk McGraig nu eigenlijk? De band wordt vaak vergeleken met REM, Dinosaur jr., The Replacements, Motorpsycho, Foo Fighters, Green Day.

De bandleden vinden de referenties zelf prima. Het uitgangspunt is het maken van echte liedjes met een afwijkend en scherp randje. Ze speelden zelf in het verleden met name in punk, ska, grunge en metal bands en die energie zal altijd hoorbaar blijven.

Hoofdsponsor

alle sponsors »


Zoek op topic